Elmopeder och elbilar är framtiden

White electric car charging with copy space, Technology electric vehicle concept

Med skenande bränslepriser och ett ökat miljömedvetande skaffar sig fler och fler elmoped eller elbil. Det finns möjligheter att ladda dessa i de flesta städer i Sverige, men det finns också många fördelar med att investera i en egen laddstolpe.

En elbil eller elmoppe är ett utmärkt sätt att ta sig fram på i urbana miljöer som Göteborg. De är tystgående och med allt fler lättillgängliga laddstationer är de numera lika enkla att ta sig fram med som bensindrivna fordon. Ännu enklare blir det dock om du som fastighetsägare eller representant för en bostadsrättsförening införskaffar egna laddstolpar. Till Opigo kan du vända dig för köp laddstolpar i Göteborg, en aktör med vana av att leverera laddboxar till små och stora kunder.

Sverige – ett nytt framgångsland inom eldrivna fordon

För bara några år sedan menade många bedömare att Sverige var ett eftersatt land sett till laddningsmöjligheter och andra fördelar för ägare av elbilar och elmopeder. Det har förändrats inom loppet av några år. Delvis på grund av olika avdrag och subventioner kopplade till inköp av olika typer av grön teknik.

Egna laddstolpar – en fråga om bekvämlighet och ökat fastighetsvärde

Att investera i laddstolpar innebär ett flertal olika fördelar. Först och främst ökar de självklart bekvämligheten för dig, dina eventuella hyresgäster eller de som är medlemmar i din bostadsrättsförening. Det finns dessutom bidrag som innebär att halva kostnaden för investeringen i laddstolpar dras av vid inköpet. Miljö brukar stå i fokus när elbilar och elmopeder diskuteras. En faktor som ofta glöms bort är att laddstolpar dessutom kan bidra till ett ökat fastighetsvärde, de kan med andra ord hjälpa till att höja lönsamheten på sikt. Detta gäller såklart i många fall också dig som investerar i en egen laddstolpe för privat bruk. Att kunna ladda ditt elfordon hemmavid är guld värt.