Så klär du dig bäst som MC-mekaniker

motorbike on the road riding. having fun riding the empty road on a motorcycle tour / journey

Att meka med motorcyklar är ett populärt intresse för de som är motorintresserade. Här gäller det dock att klä sig rätt för att vara redo för uppgiften. Läs mer om rätt klädsel för MC-mekaniker här!

En dröm för många är att driva ett garage för MC-entusiaster. Där kan likasinnade träffas och ha trevligt samtidigt som de kan utbyta erfarenheter och tips med varandra som rör just motorcyklar. Det här förutsätter en del planering för att allt ska fungera. Några viktiga aspekter att tänka på har med både verktyg och arbetskläder att göra. Exempelvis fungerar det alltid med arbetsbyxor från blåkläder, som både är hållbara och snygga. Vad behöver du då mer ha i ditt MC-garage som mekaniker? Häng med, så kikar vi på det.

Rätt prylar på rätt plats

Det är förstås viktigt att ha en lokal som fungerar väl i sammanhanget och som bidrar till trivseln. Här handlar det inte om det trånga hyreshusgaraget, utan ett rejält utrymme där du och dina kompisar har bra svängrum att meka med era ögonstenar. Kanske kan du hitta en gammal bilverkstad eller liknande som är övergiven eller till salu? Välj dock lokaler som känns säkra att vistas i; där elinstallationer med mera håller måttet. Lokalerna ska också ha bra belysning för många timmars mekande utan att bli trött i ögonen.

Vidare är det bra att satsa på kvalitetsverktyg som håller länge. Billigare verktyg måste vanligen bytas ut ofta, vilket gör det till en kostsam lösning i längden. Undvik med andra ord onödig irritation i garaget och satsa på rätt verktyg!

Glöm inte klädseln

Lika viktigt som att ha tillgång till rätt form av verktyg är att kunna klä sig för mekandet. Glöm jeans och t-shirt; här krävs helt andra plagg. Tänk på att kläderna behöver tåla oljespill och vara slitstarka, så att de håller under en lång tid framåt. Viktigt är också att dina arbetsbyxor har förstärkta knän samt är skyddande på diverse sätt, så att du slipper få ont när du mekar. Att sitta på knä framför en motorcykel när du arbetar med den är ju trots allt mer regel än undantag.